Svensk webb

Takmonterad cykelhållare från Thule – Vad skiljer modellerna åt?

Takmonterad cykelhållare från Thule – Vad skiljer modellerna åt?

Thule har sex modeller av cykelhållare som monteras på taket av bilen. Den billigaste kostar ca 800 kr och den dyraste ca 2200 kr. Vad skiljer mellan dessa cykelhållare mer än priset?

Thule FreeRide

Företagets billigaste takmonterade cykelhållare. En funktionell hållare som är enkel att montera och använda. Enligt Thule uppfyller den ”basbehov” för att få med en cykel på en bil. Med stabil ramhållare hålls cykeln rakt och stabilt på plats. Lås fast cykeln i cykelhållaren som i sin tur är fastlåst i takräcket.

Thule OutRide

En cykelhållare för dig som vill transportera cykeln genom fäste i gaffeln. Det är så här som proffsen transporterar sina cyklar på grund av säkerheten som skapas. För att kunna använda denna modell krävs adapter om cykeln har genomgående axlar. Vid inköp ingår en adapter på 20mm men det går även att komplettera med en 15 mm adapter.

Med snabbspänne är cykelns bakhjul säkrat och passar cyklar med upp till 3 tum breda hjul. Kan i likhet med cykelhållaren ovan låsas fäst i takräcket.

Thule ThruRide

Om du har en cykel med genomgående axel passar denna cykelhållare bäst. Detta om du inte kan ha en extra adapter vilket gör att cykelhållaren ovan kan användas. Här måste man däremot först kontrollera takräcket då det krävs att detta har T-spår.

Thule ProRide

En cykelhållare där cyklarna transporteras stående. Kan hantera cyklar på upp till 20 kg. Med ram- och hjulhållare positioneras cykeln exakt rätt vid montering. Det finns även ett momentbegränsande vred som därmed visar att korrekt presskraft hamnar på ramen. Tack vare gripklor fördelas trycket över större yta. En fördel är att denna cykelhållare är extremt lätt att montera. Några verktyg behövs inte och man kan därmed snabbt flytta den mellan två bilar.

Thule UpRide

Vill du transportera cykeln stående utan att riskera att ramen utsätts för slitage eller repor? Då passar denna cykelhållare. Den presenteras med att monteringen är ”snabb och säker” samt att hållaren inte kommer i kontakt med cykelns ram.

Montering av cykeln sker istället genom en hake som skapar ett kraftigt grepp kring framhjulet. Anges passa de cyklar som är uppbyggda av kolfiberramar som därmed inte ska utsättas för allt för högt tryck.