Svensk webb

Svensk webb

Att komma till ett hotell kan vara som att få en inblick i ett liv med tjänstefolk och uppassning. De flesta moderna hotell har i allt större utsträckning blivit helhetslösningar var du kan få hjälp med det mesta du kan tänkas behöva. För att man skall kunna vistas en längre tid på ett och samma hotell, krävs det att det finns möjlighet till en rad saker man annars är van att ordna i hemmet.

 • Tvätt
  Alla har ett behov av att kunna tvätta sina kläder. Det kan ofta vara svårt att ta med sig tillräckligt med kläder för en hel vecka och det är viktigt att man kan räkna med att ha någonting att ta på sig varje dag. Många av de hotell som finns i landet har valt att ordna med tvättmöjligheter. Antingen genom tillgång till hotellets tvättmaskiner eller genom avtal där en tvätterifirma ser till att dina kläder tas om hand. Detta är någonting som ofta medför viss avgift.
 • Strykbräda

  När man bor på hotell och har packat ner såväl skjortor som böcker och annat man kan vara i behov av, är det bra om man kan stryka sina kläder. De flesta hotell lånar ut strykbräda till den som vill, alternativt tar hand om strykningen åt dig. Det beror lite på vad för hotell man valt. De mer exklusiva har ofta möjlighet att ta hand om allting så du inte behöver ägna dig åt strykning eller tvätt under ditt besök på hotellet.
 • Mat
  De flesta utgår ifrån att hotellet har någon slags mat att erbjuda. Det är en självklarhet att frukost ingår i priset, i vilket fall när det gäller traditionella hotell. Utomlands finns ofta hotell som inte erbjuder inkluderad frukost. Kontrollera detta om du inte vill få extra utgifter. Många hotell kan också bjuda in till en drink eller någon lättare anrättning även sent under kvällarna.
 • Hygien

  Det är lätt hänt att man glömmer någonting när man skall packa. Vissa hotell erbjuder gratis tandborstar och tvålar etc. medan andra har sådant att sälja.
 • Underhållning
  Det är inte alla hotell som har bar eller annan underhållning kvällstid, men det är ganska vanligt att det finns någonting sådant för gästerna. Inte heller är det ovanligt med biljard eller andra aktiviteter att roa sig med under sitt besök. Att ha tv på rummet är en självklarhet för de allra flesta hotell och skulle du vilja slippa tv är det viktigt att du kontaktar hotellet i god tid för att se om det finns möjlighet till tv-fritt rum.
 • Kaffe

  Både finare hotell och budgethotell har för vana att bjuda sina gäster på kaffe hela dygnet. Det finns i allmänhet tillgång till sådant vid receptionen.
 • Fakta

  När man kommer som gäst till ett hotell vill man ofta få information om staden eller kuriosa om byggnader. De flesta har kartor som är till hjälp för dig som vill gå omkring och uppleva staden. Fråga i receptionen ifall du skulle vilja ha hjälp att hitta någonstans. De som jobbar i hotellbranschen har goda kunskaper och kan bistå med fakta du behöver.

E-handel – en självklar del av vår vardag

När det kommer till internet och e-handel så blir vi alla förvånade emellanåt när vi ser till hur stor del av våra liv som har att göra med att vi är ständigt uppkopplade. Beroende av vilken generation vi tillhör så har vi en mer eller mindre självklar relation till nätet och e-handel och det är naturligtvis de yngre generationerna som är mest vana vid internet i allmänhet.

Vi som är lite äldre kan fortfarande komma ihåg hur det var innan allting kunde skötas blixtsnabbt från en dator, surfplatta eller smartphone och det är också vi som står för den del av samhället som blir förvånade emellanåt.

De yngre har endast hört talas om hur det var innan det fanns internet på det sätt som vi ser idag och för dem är det en obegriplig värld som känns som stenåldern.

Ungdomar, internet och e-handel

De yngsta generationerna i vårt samhälle är uppvuxna med ett självklart tillträde till enkel och okomplicerad uppkoppling och för dem är det inget konstigt alls att sköta allting via nätet. Att de shoppar både varor och tjänster från nätet är alltså inte konstigt, för de har blivit vana vid att kunna sköta allting på ett smidigt sätt.

Vad vi kan se nu är att de generationerna som växt upp med internet börjar bli färdigutbildade och söker sig in på arbetsmarknaden. Detta gör att marknaden förändras på flera plan och de äldre generationerna hänger inte alltid med så bra.

Det är här de unga kommer in på marknaden och det är här de kan göra mycket för att ta oss alla in i framtiden lite snabbare än vad vi egentligen hänger med på. Resan är trots allt spännande, så det är inte många som sätter några käppar i hjulen för denna utveckling,

Vi vinner alla på att saker och ting utvecklas och när vi inte förstår ett eller annat så är det bara att fråga en av de yngre förmågorna man har i sin närhet.